2009. október 29., csütörtök

Az orrplasztika...

Mi is az-az orrplasztika? Az orrplasztika ma már szinte rutin műtétnek számít a plasztikai műtétek körében. Az orrplasztika azonban nem csak egy jól bevált és hatékony sebészeti beavatkozás, de az orrplasztika egyben egy kemény és altatásos műtét is egyben. Mindezek mellett az orrplasztika sokaknak jelent egy tökéletes megoldást az orruk átformálására. Sokak orra túl nagy vagy kicsi esetleg görbe, amely születéstől fogva is lehet, de sok esetben baleset következtében is torzulhat az orr eredeti formája és erre nyújt optimális megoldást az orrplasztika.

Az orrplasztika által nem csak szebbé varázsolhatjuk orrunkat, de akár mi magunk is megmondhatjuk, hogy milyen méretű és formájú orrot szeretnénk. Sokan el se hinnék, hogy egy orrplasztika milyen változásokat hoz a beavatkozás után. Ezek mellet sajnos sokan szenvednek légzési zavarokban, ami lehet egy orrsövényferdüléstől akár, de az orrplasztika ezt is korrigálni tudja természetesen és ráadásul ez egy jóval kisebb beavatkozás. Az orrplasztika persze nem úgy zajlik, hogy elmegyünk a plasztikai sebészetre aztán kés alá fekszünk.

Nem. Az első egy orrplasztika előtt mindig a sebésszel való konzultáció, amely
során megvitatjuk a plasztikai sebészünkkel, hogy pontosan mit is akarunk változtatni az orrunkon az orrplasztika által. Mindenkinek persze más elvárásai vannak általában egy orrműtét kapcsán. Egy dolog szinte az esetek 99%-ban biztos, hogy a páciensek mindig elégedetten néznek a tükörbe az orrplasztika után. Megnő az önbizalmuk, hiszen az orr az arc egyik legmeghatározóbb része, akárcsak a szem vagy a száj.

Egy orrplasztika előtt mindig ismerteti veled az orvos, hogy mik a teendők az orrplasztika után, és felvázolják nekünk, hogy egy orrplasztika milyen kockázatokkal jár, hiszen itt egy altatásos, akár több órás műtétről van szó. Azt tehát tudnunk kell, hogy az orrplasztika minden esetben altatás alatt történik. A sebészek egy orrplasztika alatt úgy dolgoznak, hogy elérjék a kért eredményt. Ezáltal rejtett kis vágásokat csinálnak és ez után férnek hozzá az arc és az orrcsonthoz, amelyen alakítani kell. Az orrsövény korrigálásnál szintén hasonló a helyzet, de ez inkább egészségügyi jobb létet ígér, mit esztétikait.

Az orrplasztika tehát egy kemény dolog, amely során gyakran csontokat is kell törni a sebészeknek. Az orrplasztika után gipszel rögzítik az orr és arccsontokat, amit általában 1-3 hétig kell hordani, az orrplasztika komolyságától függően. Mindezek mellett egy-két napig a kórházban is kell maradnia a páciensnek az orrplasztika után, hogy megfigyelés alatt tarthassák az orvosok. Az orrplasztika után kontrollra ás ellenőrzésekre szintén kell járni még pár hétig, majd ezután veszik le a rögzítő sínt és a gipszet az új, átformált orról. Azt persze nem árt tudni, hogy az orrunk az orrplasztika utáni 6-12 hónapban nyeri el majd a végleges formáját.

Az orrplasztika tehát egy csodás sebészeti munka, amelyre bárki jelentkezhet, ha beleegyezik a műtétbe. Természetesen nem kellemes, mert altatnak és fájdalmak is lehetnek a műtét után, de mindenki maga vállalja be ezt. Az orrplasztika tehát korrigál bármilyen orrt. legyen az pici, nagy, pisze, kampós, vagy ferde. Ha egy orrplasztika után keresünk akkor a legegyszerűbb mód egy jó sebészet találására az internet. Több 100 oldal foglalkozik az orrplasztika bemutatásával és leírásával. Az orrplasztika bár csak egy ág a plasztikai műtétek sorából, de mégis ez az egyik legkeresettebb sebészeti beavatkozások egyike. Az orrplasztika tehát egy nagyszerű dolog, amelyet az aranykezű sebészeknek köszönhetünk.

  • Köszönöm, hogy meglátogatta az oldalam. Az oldal megtalálható az azcentrum.com linktároldalon. Viszontlátásra!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése