2009. október 29., csütörtök

A plasztikai sebészet...

Üdvözlöm a plasztika bemutatásával foglalkozó honlapomon! A külső megjelenés mindenkinek hatással van a közérzetére. önbizalmára. Az utóbbi években a plasztikai sebészet és a plasztika különféle területei rohamosan fejlődtek, és a plasztika jelenleg is fejlődik. A plasztika segítségével korrigálni tudják mindenkinél a szerzett vagy veleszületett testi rendellenességeket. Manapság a plasztika és a plasztikai sebészet egyre nagyobb teret hódít szerte a világon. A sebészeti eljárások és eszközök fejlődése révén, juthatott el a plasztika erre a szintre. Ha valaki a plasztika mellett dönt, akkor annak jó oka lehet rá. A legtöbben a mellplasztika, has plasztika, és az orrplasztika mellett döntenek. A legjobb az egészben, hogy a beavatkozás után, miután a sebek begyógyultak, semmilyen sebhely, vagy varrathely nem lesz látható. A nőknél a nem szép, vagy túl kicsi, túl nagy mellek gyakran okoznak lelki problémát. Ezzel a gonddal küzdő nők egy része, akit nagyon zavar és változtatni akar rajtuk a plasztika mellett dönt. A legtöbb mell a szülés után felszedett kilók miatt alakul át. Ez korral is jár persze. Sokan vannak, akik viszont veleszületett problémával küzdenek.

A mellplasztika lényege a mellnagyobbítás esetében, hogy implantátumot helyeznek be a mell állománya alá. A plasztika során a bimbóudvar határán vagy a hónaljon történő vágáson keresztül teszik be az implantátumot. Ezzel a plasztika eljárással érik el a kívánt méretet. Az implantátum anyaga természetesen nem okoz kárt a testünkben és mellékhatásai sincsenek a későbbiek során. A plasztika során ezt a szilikon géllel töltött protézist használják tehát. A plasztika 'nagyjai' az EQUAM ( European and International Committee for Quality Assurance, Medical Technologies and Devices in Plastic Surgery ) orvosaiból álló bizottság a szilikon káros természetét teljes mértékben eveti.

A másik férfiak és nők által is kért plasztika az orrplasztika. Sokan vannak, akik olyan veleszületett orral rendelkeznek, ami túl kicsi vagy ferde, vagy görbe, vagy nagy. Az arc jellegét egyébként sok örökölt tulajdonság határozza meg. Az arc esetén az orr ilyen téren elsőrendűnek számít. Ideálisnak mondható orr azonban nincsen. A plasztika ezen területe is sokat fejlődött napjainkra. A plasztika előtt digitális fényképeket készítenek az átalakítandó orról, amely segítségével könnyedén elemezhetik a plasztikai sebészek a nem kívánt eltéréseket, és előtervezhetik így a plasztikai korrekciókat.

A plasztika során a metszéseket az orrnyíláson belül végzik így a heg kívülről nem lesz észlelhető. Az orrhát csontos és porcos részeit így korrigálják a plasztika során a sebészek. A műtét után 1-2napos kórházi megfigyelés, bent fekvés szükséges. A plasztika után az orrnyílásokba tampont helyeznek valamint az orrhátra pedig gipszet. A varratokat és a gipszet kb. 10-14nap után távolítják el. Az orrplasztika eredménye pedig nagyon látványos lesz. A plasztika és a plasztikai eljárások tehát fejlettek, és kipróbáltak.

Az ilyen műtétek ára persze magas. Sokan nem engedhetik meg maguknak ezért. Azonban ha pár évig spórolunk, akkor elérhetővé válhat mindenki számára. A plasztika ma már elfogadott és szinte természetes dolognak számít. Aki úgy érzi hogy, rászorul és boldogabban és magabiztosabban szeretne élni, annak tehát egy egyszeri plasztika mindenképpen belefér az életébe.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése